Muziek en theater

Concert Roon Staal op 9 december 2023 in Protestantse Kerk Vlijmen

Van 7 t/m 23 december 2023 tourt zanger en pianist Roon Staal met zijn nieuwe kerstprogramma door Nederland. Vlijmen was één van de 15 locaties die in deze tour was opgenomen.

Met zijn loepzuivere, gevoelige zang en authentieke begeleiding op de piano lijkt hij de juiste snaar bij het publiek te raken. De legendarische zanger Art Garfunkel (Simon&Garfunkel) en singer-songwriter Gilbert O’Sullivan prijzen zijn stem en composities en bevelen een bezoek aan zijn concerten aan, die door hun kleinschalige karakter en de kwaliteit van de performance een bijzondere, intieme sfeer creëren.

Tijdens de kerstconcerten worden er bekende songs als “Oh Holy Night”, “Stille Nacht”, “Mary’s Boy Child”, “Gloria in Excelsis Deo”, “Away In A Manger”, “Midden In De Winternacht” en “The Bleak Midwinter” ten gehore gebracht.

Staal – die vijf keer per jaar tourt door Nederland – treedt regelmatig in het buitenland op en bracht recent zijn 16e album “Dreamland” uit. Eerdere albums waren het Christmas Album I en Christmas Album II waarvan veel werk te horen zal zijn tijdens deze tour. 

Alle informatie m.b.t. de Kerst Tour en het concert in Vlijmen kunt u vinden op de website www.roonstaal.com.

De entreeprijs is € 22,50. Reserveringen kunnen via de website worden gemaakt of via 06-15403125.

Informatie via info@protestantsekerkvlijmen.nl

Eerder hebben we georganiseerd:

Vlijmens orgel – muziek en verhalen

Op 7 november 2019 was het precies 50 jaar geleden dat het orgel van de Protestantse Kerk Vlijmen in gebruik genomen is. Dit wilden we niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Op zaterdagmiddag 16 november 2019 was u van harte welkom voor een luchtig, boeiend en afwisselend programma met orgelmuziek en interessante verhalen over de geschiedenis van gebouw, begraafplaatsen, gemeente en orgel.

Deze middag werd georganiseerd door de Heemkundekring Onsenoort en de Protestantse Kerk. De befaamde organist Jacques van den Dool uit ’s-Hertogenbosch speelde voor deze gelegenheid op het orgel. In het verleden heeft hij wel eens een concert op het orgel gegeven en hij is als geen ander in staat te laten horen wat dit bijzondere orgel allemaal in huis heeft.