Kinderkerk

terug

Kliederkerk

Nieuws van de Kinderkerk

Tips

Hoi allemaal,

Fijn dat je op onze website kijkt en helemaal leuk dat je even doorklikt naar de Kinderkerk. Ondanks de rare tijd waarin we nu leven, organiseren we elke week een kinderkerk. Je bent dus op zondag om 10.00 uur van harte welkom. Vanaf zondag 29 november beginnen we met ons Adventsproject. Samen op weg naar Kerst!

Omdat niet iedereen naar de kerk wil of kan komen bieden we je naast een kinderkerkbezoek ook een alternatief aan. Hieronder zie je voor elke week een filmpje. Anja vertelt over de adventsbode van die week en leest het verhaal voor je voor.

Er hoort een leuk boekje bij. Heb je dat niet ontvangen? Stuur ons dan svp een berichtje via het contactformulier.

Tot gauw!

Hartelijke groet,

Anja, Tamara, Elma, Marja en Jacqueline

Kinderkerk Vlijmen

1e advent 29-11-2020

2e advent 06-12-2020

3e advent 13-12-2020

4e advent 20-12-2020

Kerst 2020

Wat leuk dat je op onze website kijkt! Graag vertellen we je wat meer over de kindernevendienst of kinderkerk zoals wij het vaak noemen.

Tijdens een groot deel van de kerkdienst op zondag komen wij in een aparte ruimte bij elkaar.

Wie zijn wij?
Dat zijn kids van 4 tot en met 12 jaar en een juf. We hebben 4 juffen (Anja, Tamara, Marja en Jacqueline).

Hier kun je de brieven lezen over wat we in en rondom de kerk organiseren.

Wat doen we in de kinderkerk?

De juf heet iedereen eerst welkom. Daarna collecteren we voor een goed doel. Elke week is een ander kind de collectant! We halen nu geld op voor kinderen in Nederland die met hun moeder in een speciaal opvanghuis wonen. Met ons geld kunnen zij, net als jij, toch fijn buiten spelen en kunnen er op het woonterrein speeltoestellen worden geplaatst! Elk jaar kiezen we met onze kinderen een nieuw goed doel!

Na het collecteren vertelt de juf waar het verhaal over gaat. Daarna gaan we met elkaar luisteren naar de avonturen die Jezus heeft meegemaakt en praten erover. Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. We gaan wat knutselen of een spelletje doen. Soms kijken we een filmpje of luisteren we naar een liedje dat bij het verhaal hoort. Het knutselwerk mag je natuurlijk mee naar huis nemen.

Tot slot danken we met elkaar God en gaan we weer de kerk in.

Zijn er nog andere activiteiten?
Jazeker. We hebben elk jaar tijdens de bijzondere christelijke feestdagen een project. Tijdens zo’n project zijn er vaak extra leuke dingen om mee te maken. Wat denk je bijvoorbeeld van paaseieren zoeken in de tuin bij de kerk of een lekker kerstontbijtje?! En we sluiten het jaar af met een uitje. Een klein feestje speciaal voor jullie.

We hebben afgelopen jaar ook een excursie in onze kerk georganiseerd en geknutseld voor het goede doel! Je ziet er is van alles te beleven!

Iedereen is welkom!
Er is nog veel meer te vertellen over onze kinderkerk. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Anja van den Bosch of Jacqueline Zwartbol. Dit kan via de mail

Of rechtstreeks met Jacqueline via mail Jacqueline is ook jeugdouderling dus ook voor andere vragen over ons jeugdbeleid kan je haar mailen.

Graag tot ziens!

terug