Bloemschikking

laatste zondag van het kerkelijk jaar 2019

Laatste zondag van het kerkelijk jaar 2019. De roos geeft het lijden en sterven van Jezus weer. De klimop Gods trouw aan de mensen, het omringt vanaf het kruis de kaarsen de mensen die zijn overleden. De linten/draden van de kaarsen gaan naar het boeket, dat boeket zijn wij de veelkleurige achterblijvers. De draad van de liefde verbindt mij met jou. De draad van het gemis verbindt mij met jou. Zoveel draden verbinden mij met zoveel mensen. Altijd is er die draad met jou ze doorkruist alle andere draden.
Ze geeft betekenis aan alle levensdraden. De draad van de liefde verbindt voor altijd, de draad van ’t gemis verweeft zich met die van de liefde

 Naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van het orgel.

De orgelpijpen komen bij mvr. Storm vandaan. Haar man heeft jaren de kerkdienst op zondag begeleid net als de heer Wil. De heer Wil heeft geholpen om een soort houder voor de orgelpijpen te maken. Mevr. Kruize, mevr. Storm en de heer Wil kennen elkaar ook nog eens van koor Cantare. Alles komt weer samen in dit bloemstuk.

Liturgische bloemschikking, een goed gesprek.Luisteren, antennes hebben voor de ander. Gesymboliseerd door 2 calla`s en de grassen die openstaan voor de ander. Verbinding zoeken, de kronkelende ranken van de passiebloem geeft weer dat wij zoeken naar elkaar. Een goed gesprek kan vruchtbaar zijn, bottels, bessen en bramen.