Bijbels koken

Zaterdag 17 maart 2018 zijn we weer van plan om  met een groep in onze kerk  te gaan koken. Samen koken en samen eten brengt mensen op een ontspannen manier bij elkaar. In de Bijbel zelf vervult de gemeenschappelijke maaltijd een heel belangrijke rol.

Bij het leven in de Bijbel wordt er vaak gegeten en gedronken. Er is nauwelijks een hoofdstuk waarin niet wordt gezinspeeld op voeding.  Bijvoorbeeld in Ezechiël 4:9. “Je moet tarwe, gerst, tuinbonen, linzen, gierst en spelt bij elkaar in een pot doen en er brood van bakken”. Echte bijbelse kost zou ons heden slecht bekomen. Zware massieve broden zouden  als een steen op de maag liggen.

Wij hebben recepten uitgezocht die in ieder geval een link hebben met de bijbel en met de Joodse keuken. Het bijzondere van deze workshop is dat we het eten met elkaar bereiden en vervolgens samen aan tafel gaan.

In de consistorie van de kerk  kunnen we met ongeveer 16 personen werken.  We beginnen om 15.00 uur en de maaltijd zal rond 19.00 uur afgelopen zijn.  Meld je op tijd aan om  aan deze kookworkshop te kunnen deelnemen.  Dit kan tot 1 maart bij:

Ann Will telefoon: 073 5113528 of email

Namens de werkgroep bent u van harte uitgenodigd,

Ann, Ilona en Ada