Activiteiten

Vlijmens orgel is jarig – muziek en verhalen.

Het is op 7 november 2019 precies 50 jaar geleden dat het orgel van de Protestantse Kerk Vlijmen in gebruik genomen is. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan en we willen dit graag met zoveel mogelijk mensen samen vieren. Daarom een activiteit voor het hele dorp.

Op zaterdagmiddag 16 november bent u van harte welkom voor een luchtig, boeiend en afwisselend programma met orgelmuziek en interessante verhalen over de geschiedenis van gebouw, begraafplaatsen, gemeente en orgel.

Deze middag wordt georganiseerd door de Heemkundekring Onsenoort en de Protestantse Kerk. De befaamde organist Jacques van den Dool uit ’s Hertogenbosch zal voor deze gelegenheid het orgel bespelen. In het verleden heeft hij wel eens een concert op het orgel gegeven en hij is als geen ander in staat te laten horen wat dit bijzondere orgel allemaal in huis heeft.

Van harte welkom vanaf 14.00 uur, dan is er inloop en gelegenheid de kerk te bekijken. Het programma begint om 14.30 uur en na afloop is er gelegenheid om gezellig nog wat na te praten onder het genot van een drankje.

4.0-ACTIVITEITEN-jaarkalender-2019